Dengang.

2013 – farvel og tak.

2013.

Så prøver jeg!

Min blogaktivitet har bestemt ikke været prangende. Primært fordi jeg ikke kan skriver noter med ipaden!

Og lets face it, selvom jeg er den stolte ejer af en spritny iphone og en Mac Air er det min efterhånden bedagede ipadå, der udgør livsnerven i løbet af en dag.
Fuldt opladt om morgenen, hvor det som regel er det første jeg griber fat i, og den sidste igen jeg som regel siger godnat til 😉

Jeg vil efter bedste evne forsøge at gennemgå året kronologisk, selvom jeg må indrømme at som tiden går, går tiden hurtigere, det føles i hvert fald sådan. Tid er velsagtens den vigtigste vare i vores liv, og den skal som sådan værdsættes og passes på.

Bemærk at jeg gerne ville have lavet denne årsgennemgang tjekket med billeddækning, men alt hvad jeg skriver om er jo allerede billeddækket så rigeligt. Så jeg henviser til de mange billeder på min tidslinie.
Januar er vanligvis en måned, som blot skal overståes. Stod det til mig, ville jeg som så mange andre gerne være væk i januar til Thailand eller Californien, men hjemme var vi.
Jeg husker ikke meget fra denne rædselsfulde mørke, stille måned, men dog med benovelse min ven og mentor Jørgen de Mylius’ 50 års jubilæum i DR. Jørgen er eneansvarlig for introduktionen af pop og rockmusik på dansk radio. Og igennem årene har han måtte lægge ører og krop til ikke så få idioters besynderlige kritik, dispositioner og vrøvl.
Han har måtte lade livet med diverse programmer, når en tilfældig mellemleder skulle vise hvor vigtig han eller hun var.
Han har måtte finde sig i lukning af hitlister på dansk radio(!). Blive fyret fra nogle af landets mest sete tvprogrammer, og skiftet ud en milliard gange, når melodirand prix og andet ‘skulle fornyes’. Alt er glemt nu, mellemledere er kommet og gået, men Mylle han står her stadig!

Februar startede for mit vedkommende med en fantastisk invitation og rejse til Grønland. Her spillede jeg to aftener på Hotel Hans Egede, og blev mødt med så meget gæstfrihed og kærlighed fra venner i det smukke Grønland.
Tak for den oplevelse, hilsen til Grønland 🙂
I februar nåede vi også vinterferie i vores elskede London, hvor et af højdepunkterne var frokost på Hotel Dorchester hos Alain Ducasse sammen med dygtige Hector, som før jeg får set mig om bliver færdig som kok.
Februar bød også på nye freelancetjans på Ekstra Bladet, hvor jeg anmeldte XFactordeltagere. Min makker Steen Og og jeg startede også Pokermagasinet op på den lille Kanal Sport, mens vi fik finjusteret vores sportsbettingprogram ‘Heavy Betting’ på dk4, en lille listende succes!

Det var efter optagelserne af dette program jeg havde den tvivlsomme ære at blive ringet op af min programchef på Nova FM. En frygtelig dygtig og dedikeret fyr, som jeg havde det bedste forhold til i et par år, mens jeg lavede musikquiz, hitliste, Dans Disco og adhoc programmer på radioen.
Tvivlsomt at blive sagt op pr. telefon, uden stil vil nogen mene.
Ærgeligt ikke mindst med henblik på 2014, som er 30 året for vores start på The Voice grundstenen i SBS Radio, som bl.a. huser Nova FM, Pop FM, radio 100 og altså The Voice.
Jeg kommer til at fejre jubilæet, men med sikkerhed ikke sammen med æreløse mennesker uden respekt.

Jeg har aldrig troet på mantraet : ‘Når en dør lukkes…åbnes en ny’. Ikke im it professionelle liv.
Herregud mine potentielle arbejdsgivere kan tælles på en hånd eller to, og mange medier er i disse år i krise.
Ikke desto mindre udviklede skriverierne på Ekstra Bladet sig alligevel. Efter de ugentlige skriverier om XFactor, fik jeg Flashlisten igennem. En lille spøjs søndagsting, som tager pulsen på kendte danskere, driller lidt, men sviner aldrig.
Den havde været i støbeskeen i lang tid.
Sidenhen fulgte skriverier for det nye betalingsområde ‘Ekstra’, og i løbet af efteråret eget webtv program med de fjollede navn ‘Dans med de kendte’.

Ekstra Bladet er en sindssyg spændende arbejdsplads, for det første fordi de jo pr. definition går lige til stregen. Men også fordi de i disse år slås med en mængde udfordringer, nu hvor den traditionelle trykte avis er udfordret.
Der arbejdes på højtryk med aktivitetsniveauet på eb.dk, som er landets mest læste webunivers målt i læste sider.
Nye produkter og projekter dukker op bl.a. en stor satsning på webtv, og jeg trives som en fisk i vandet i disse ‘paniktider’. 30 års overlevelse i primært kommercielle medier har trods alt givet hår på brystet og idéen om ‘at det nok skal gå altsammen’.
Derudover arbejder jeg snart på 6. år for VH1 Danmark, som nu har status som landets eneste reelle musik tvstation.
Jeg får til stadighed så meget respons på mine programmer der. Ikke mindst da vi lavede en række sommerspecials fra dette års Skanderborg Festival.

Med hensyn til arbejde har jeg igen i år haft et voldsomt travlt år som dj, det er sgu spøjst at jeg er ude næsten hver fredag og lørdag. Og 2014 ser bestemt ikke ud til at slow down. Blandt de kommende aktiviteter ligger ‘Vi elsker 90erne’ turen, som rammer en del steder i landet i maj måned.
Jeg håber også på adskillige optrædener i mit elskede Århus, hvor jeg med sikkerhed spiller til firserfest i påsken.

Det kan godt være jeg har en tendens til at give eksempler i mine opdateringer på dumme og fjollede oplevelser jeg har som dj. Men oftest bliver jeg mødt med så meget kærlighed og respekt, når jeg spiller til diverse fester, at jeg ofte må knibe mig i armen over at tjene penge på noget, der er så lystbetonet.
Djtjansen bragte mig ikke kun til Grønland i år, men søreme også til dejlige Bornholm, hvor jeg oplevede Folkemødet, og at drikke mig så meget i hegnet at hvis den frelsende engel Master Fatman og hans ven ikke uopfordret havde stoppet mig i monsunregnen og kørt mig til mit hotel…ja så var jeg der måske endnu!
Men søreme om jeg ikke også nåede at dje den i Piemonte i Italien til en 50 års fødselsdag i september. Det er altså skønt at få lidt luft under dj-vingerne!

Sommeren var skøøøn og lang. Traditionen tro var vi på Mallorca i juli, men nåede også en begivenhedsrig uge i Blokhus. Og en masser skøn solskin hjemme i Rungsted. Det er i grunden underligt at man langt bedre husker og føler en lang iskold vinter, en varmer sig over længere tid over en god sommer.

Tiden iler og ungerne er store. Kaspar fik kæreste som han er flyttet sammen med, og jeg er næsten kommet i familie med Bubber!
Hector arbejder i døgndrift som kokkeelev, og der hersker ingen tvivl i mit sind om at en ny stjernekok snart ser dagens lys.
Max er snart 12 og interessen for det modsatte køn, fest og ballade rykker tættere og tættere på.
Sidst men ikke mindst er prinsesse Pippi otte år og meget stor. Dog ikke større end at der stadig kan puttes og kysses, men jeg ved dagene er talte. Og at hun snart ikke kan krammes og knuses efter behov.
Vi er allesammen sunde og raske, og fruen har oven i købet taget uddannelse og titel af kostvejleder med speciale i overvægtige børn. Og skruer i det hele taget op for aktivitetsniveauet. Det er vi nødsaget til, hvis vi vil bo stort og dyrt og i det hele taget have en høj levestandard.

Vi får intet foræret, men må begge knokle for at vores små enmandsvirksomheder bevarer et højt aktivitetsniveau.
I efterårsferien nåede vi heldigvis at stifte bekendtskab med dejlige Amsterdam, som vi bestemt ikke har besøgt for sidste gang. Maden, stemningen, caféerne, kanalerne og kaffen, jo tak!

Selv det ellers så forhadte efterår, det kan det i hvert fald være, bød på masser af indian summer og solskin, og jeg tror vi var helt henne i slutningen af oktober før kalechen på den nye Mini ikke var taget helt af. Jeg fik virkelig ladt lysbatterierne op dette efterår.

Kære venner, jeg har sagt og skrevet det før. Jeg elsker de daglige historier, inputs og inspiration I giver mig og mange andre løbende. Min ambition er at der stadig skal være højt til loftet på min Facebookvæg. Mange, mange mennesker blander sig i den daglige debat. Og endnu flere kigger med fra skærmen. Til jer vil jeg gerne sige følgende: Bland jer! Det gør ikke ondt, og bliver strømmen af kommentarer for stor efter i har blandet jer. Så husk at I med et enkelt klik kan stå af en debat igen!
Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed at jeg rammer min 50 års fødselsdag den 6. Februar, og skal i den anledning afholde en større reception. Drømmescenariet havde været at invitere ALLE Facebook venner, men det er desværre umuligt. Men tro mig jeg vil forsøge at få inviteret en del af jer ikke desto mindre.
Inden da er der allerede Dan forpremiere den 7. Januar, hvor Sylvester Stallone og Robert de Niro tager en allersidste tur i ringen i ‘Grudge Match’
It aint over till its over!

Til sidst vil jeg gerne sige specielt tak til nogle personer, som støtter mig ufortrødent. Ikke familiemedlemmer og allernærmeste venner, de er der jo i sagens natur både i gode og dårlige tider. Men nogle mennesker, som støtter mig professionelt og giver mig seriøs kritik og modstand, når dette er nødvendigt. Så ekstra meget tak til: Nikolaj Vraa, Kenneth Kristensen, Pia Haabegaard, Miki Mistrati, Anders Buhl, Riffi Haddaoui, Jan Christiansen, Jesper Dahl-Sørensen.

Kærlig hilsen og et lykkebringende og sundt 2014 til netop dig.

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Dengang.